Ritva

”Elämästä nauttiminen on parasta kauneuden ja terveydenhoitoa”

Rakkaus, Ilo, Terveys, Virikkeet, Aitous.

Arvot ovat kuin sormenjälkiä, yhdetkään eivät ole samanlaisia, mutta määrittelevät kaikkea, mitä teen.

Rakkaus ♦ Rakastan perhettäni, ystäviäni, työtäni, hyvää ruokaa, elämää sen kaikkine ilmiöineen. Rakastan yksinkertaisia asioita, haasteita.  Elämä on mielestäni matka, ei päämäärä, nautin tästä reissusta täysin siemauksin.

Ilo ♦ Ketään ei kiinnosta, jos olen surullinen, voin siis aivan hyvin olla iloinen.  Mielestäni stressiä, vastoinkäymisiä, surua ei voi välttää. Elämässä tulee tilanteita, jolloin olet kuin merellä merisumun yllättäessä; paksu, harmaa, kostea massa peittää kaiken, ei kuule, ei näe, ei voi koskettaa… silloin kannattaa hengittää syvään, rauhoittaa mielensä, ehkä möllöttää hiukan. Sumun jälkeen paistaa aina aurinko, ja silloin se vasta suloiselta tuntuukin.

Oman elämäni vastoinkäymiset olen jälkeenpäin kokenut vahvistaneen minua.  Auttaneet ymmärtämään asioita, kasvattaneet henkisesti, opettaneet nöyryyttä.

Ilo on elämääni, terveyttäni, inspiraatiotani, innovaatiotani, intuitiotani ym. ylläpitävä voima. Ilo parantaa, hoitaa, pyrin löytämään iloa joka päivästä ja kaikesta mitä teen.  Kun epäonnistun, koen olevani taas hiukan lähempänä onnistumista. Se mitä hyväksyn ja hylkään tänään, muokkaa minua huomiseksi.

Terveys ♦ Olen äärimmäisen onnellinen hyvästä perusterveydestäni. Terveyttä täytyy kuitenkin hoitaa ja sairauksia, vammoja, kulumista ehkäistä.  Mielen ja kehon tasapainon säilyttäminen, vapaa ryhti ja hegitys eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Päätös opiskella sairaanhoitajaksi syntyi seitsämänkymmentäluvun lopulla, jolloin toimin mielenterveystoimistossa toimistovirkailijana vuoden verran.  Valmistuin sairaanhoitajaksi keväällä -82.

Onnekseni en koskaan saanut vakituista virkaa, vaan sain monipuolista työkokemusta lähes kaikilta terveydenhuoltoalan sektoreilta ollessani sijaisena K-PKS:ssa teho-, kirurgisella-, korva-, ja ensiapuosastolla, Tunkkarin terveyskeskus tuli tutuksi kokonaisuudessaan, myös lääkäreiden sanelujen puhtaaksikirjoituskokemus on ollut avuksi; tiedän miltä tuntuu istua päätteellä päivät pitkät.  Akuuttisairaanhoito oli ehdottomasti enemmän minun ”juttuni”.  Kansanlääkintä ja jäsenkorjaus, halu oppia rentouttamaan sekä aktivoimaan lihaksistoa motivoivat minut kouluttautumaan hierojaksi.

Jalkojen hyvinvointi – ”turha alkaa korjata kurkihirttä, jos perusta ei ole kunnossa” – sekä yrittäjyys

tulivat tutuksi toimiessani kenkäkauppiaana Kaustisella kaksi ja puoli vuotta. (-94 – 97)

Sanonta:  ”mistäs kenkä puristaa” sai aivan uuden, konkreettisen merkityksen.  Kenkien lisäksi kauppani valikoimaan kuuluivat alusvaatteet ja sukkahousut.  Kauniilla, kiristämättömillä alusvaatteilla on uskomaton ryhtiä kohentava vaikutus!

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen kouluttautunut jatkuvasti lisää saadakseni työkaluja itseni ja muiden hoitamiseen, auttamiseen, ja ”virittämiseen”.

Hengitys ja ryhti, tasapaino, kuinka kaikki on suhteessa johonkin, oppimisen esteitä ei ole, on vain mahdollisuuksia. Siinä asioita, joita haluan jakaa muillekin nykyisessä työssäni, hoito-, ja hyvinvointialan ammattilaisena ja yrittäjänä.

Virikkeet ♦ Rentoudun lukemalla ”hömppäpokkaria” tai Aku Ankkaa. Mehiläisten ja puutarhan hoito, liikunta ja matkailu rentouttavat, virkistävät, antavat virikkeitä ja ideoita. Teatteri, musiikki, ja saunaillat ystävien kanssa antavat voimia ja energiaa. Avantouinti ja lumikenkäkävely avaavat hengityksen ja mielen. Laittavat veren kiertämään. Uuden oppiminen, oivallukset ja unelmat kantavat huomiseen.

Aitous ♦ Kunnioitan perinteitä,ja luomua oli sitten kyse ravinnosta, vaatteista tai hoitomenetelmistä.. Asiat ja ilmiöt, jotka ovat säilyneet ja hyväksi havaittu vuosituhansien ajan täytyvät olla hyviä.  Kehitystä pitää tapahtua, ja itsekin pyrin olemaan ns.ajan hermolla.  Yritän tottua jopa facebookiin.

Hoitovalikoimani on kehittynyt pikkuhiljaa menetelmistä, joista olen itse hurmioitunut tai saanut apua.

Ihailen mm.  Birgitta Ulfssonia, Aira Samulinia, M.A. Nummista juuri heidän aitoutensa, energiansa ja lahjakkuutensa ansiosta.