Voice massage

Siilinjärveläinen Leena Koskinen on kehittänyt Voice Massage -terapian pioneerityönä yhdessä asiakkaiden ja erikoisasiantuntijoiden kanssa. Mm foniatrit, äänen ammattilaiset, laulunopettajat, puheterapeutit, keuhkolääkäri, purentafysiologit, urheilulääkäri ovat olleet mukana kehittämässä tätä erinomaista hoitomuotoa. Hoitoa on kehitetty 80-luvulta lähtien. Terapeutteja Leena Koskinen on alkanut kouluttaa 90-luvulla, nykyään koulutuksesta vastaa Piia Oikarinen. VM-terapiaa saa antaa vain koulutettu VM-terapeutti. Suomessa toimii VM-yhdistys, jossa ei ole jäsenenä läheskään kaikki terapeutit. Ritva Timosen nimeä ei yhdistyksen listalta löydy. Voice Massage on ”ykköshoitoni”. Yhdeksän vuotta sitten elämäni mullistui täysin löydettyäni HENGITYKSEN. Yksinkertainen, vaikea asia, jota ilman ei tule toimeen. Leena Koskinen kehoitti menemään metsään, hengittämään ääniä, värejä ja tuoksuja. ”käykää konserteissa, teatterissa, kuunnelkaa musiikkia, lumikenkäilkää talvella, kuntosalille saa mennä, kunhan muistaa hengittää siellä”, näitäkin Leenan ohjeita olen noudattanut hyvällä menestyksellä.

HOITOA, HUOLTOA, HOKSAAMISIA, HARJOITUKSIA

Voice Massage -terapia on äänentuottoon osallistuvien lihasten ja lihasryhmien rentouttamista ja aktivoimista klassisen hieronnan ottein ja ohjattua hengitystekniikkaa apuna käyttäen.
Hoito kohdistetaan syvätason lihaksiin ylävartalon, kaulan, niskan ja kasvojen alueella. Hoidon lopuksi hierotaan aina pää. Oleellinen osa hoitoa on kotona tehtävät harjoitukset, jotka auttavat lihasmuistin uudelleen ohjelmoimisessa.
Hengitys on koko kehon tukipilari, sillä pinnallisen hengityksen myötä koko keho ja mieli voi huonosti. Hengitykseen osallistuvia lihaksia on ylävartalon alueella yli sata.

Ryhti on olotila, ei asento.

Ääni: Hyvä ryhti, keuhkoilla ja lihaksilla tilaa toimia, avoin ääntöväylä – Hengitys – Ääni, keuhkoista tuleva ilma saa äänihuulet värähtelemään – Resonanssi – Artikulaatio – Kuultava ääni.
Voice Massage -terapian tavoitteena on vapaa, luonnollinen ryhti joka mahdollistaa vapaan, luonnollisen hengityksen. Hyvä hapensaanti ja elastinen keho ja mieli tekee ihmisen onnelliseksi ja kauniiksi. Parantunut vastustuskyky stressiä ja sairauksia kohtaan kohottaa itsetuntoa sekä parantaa elämänlaatua joka sektorilla. Voice Massage -terapia virittää kehon ja mielen.

Voice Massage -terapia toimii hyvin purentahoidon tukihoitona. Urheilijoiden hengitystekniikkaa parantamaan terapia on oivallinen. Käytännössähän urheilijan, ammattilaulajan ja –näyttelijän työ on samanlaista – hengityslihaksiston pitää toimia ääriolosuhteissa. Kivun ja jännityksen hoitoon menetelmä on tehokas – kipu hengitetään pois. Erinomainen hoito ennen leikkauksia –toipuminen on nopeaa, koska aineenvaihdunta on hyvä. Masennuksen, stressin tai surun uuvuttama keho saa voimaa ja mieli avautuu sekä itsetunto paranee hapen vaikutuksesta. Niska-hartiaseudun jännityksistä kärsivät ihmiset hyötyvät todella paljon tästä tehokkaasta hoidosta.

Voice Massage -terapiaan varaan aikaa 1,5 h, hoitosarjat ovat lyhyitä, 3-5 hoitokerran jälkeen viimeistään on tapahtunut ”hyviä asioita”. Ahkera kotiharjoittelu tuottaa aina hyvän tuloksen.

”Tee elämäsi yhtä sielukkaan yksinkertaiseksi, kuin taukoamaton hengitys”

”Ei aina tarvitse helistä ja soida. Elämä kasvaa hiljaisuudessa”