Loistavaa alkanutta vuotta 2016 ja paljon hyviä hetkiä!

Sinisiä ajatuksia sunnuntaina, 10.1.2016

20160109 161012 LLS

 Vuosi 2016 on alkanut kirpeässä pakkasessa, joka on huurruttanut luonnon kauniiksi ja laittaa sekä ihmisten että eläinten kunnon koetukselle. Hyvä vastustuskyky, suojautuminen ja vuodenaikaan sopiva ravinto auttaa näissä ääriolosuhteissa.

Elämän tarkoitus?

Ville Kangas paljastaa tärähyttää 8.1.2016 ilmestyneessä Perhonjokilaaksolehdessä elämän tarkoituksesta, että mitä se on? No tietenkin tarkoituksentäyteinen elämä. Jokaiselle omannäköinen.

 

Mikä on elämän tarkoitus? Minäpä paljastaa tärähytän sen teille tästä heti. Elämän tarkoitus on tarkoituksentäyteinen elämä.
Mistä tarkoitus löytyy? Sinä haluat jotain. Jokin kiinnostaa. Aloita. Älä tee asiaa liian vaikeaksi. Jos sukat täytyy vaihtaa ja puhtaita sukkia ei ole, tee kuten Katto-KassinenAstrid Lindgrenin kirjassa; vaihda oikean jalan sukka vasempaan jalkaan ja vasemman jalan sukka oikeaan jalkaan ja hop, sukat on vaihdettu.
Jos salainen intohimosi on tähtitiede, mutta et tiedä tähdistä mitään, muista että se ei haittaa hitusenkaan vertaa. On aivan sallittua olla huono tähtitieteilijä. Ja jos haaveesi on soittaa udmurttilaisella hanuripillillä forssalaisessa puistossa saaristolaisvalsseja urostilhille, anna mennä. Hanki pilli, sekä lintu- ja valssikirja ja aloita soitonopiskelu ynnä tilhien sukupuolentunnistusharjoitteet (uros- ja naarastilhet ovat lähes samanvärisiä).

Kun valssit ovat hallussa, muista tarkistaa pihlajanmarjasadon tilanne. On kurjaa kun innoissaan Scandic Forssa -hotellissa tiedustelee että missäs tilhet, ja resepsuunin rouva kertoo niiden muuttaneen marjojen perässä etelään.

Jos ansiotyösi ei ole kivaa, kokeile toisenlaista. Jos teet väärän ratkaisun, vaihda taas. Missään ei ole sellaista sääntöä että pitäisi tehdä vain yhtä asiaa. Ja jos on, typerät säännöt on tehty rikottaviksi.
Itävaltalainen Logoterapia-nimisen humanistisen psykologian suuntauksen kehittäjä Viktor Frankl piti hyvinvoinnin perustana sitä, että ihmisellä on tarkoitus elämälleen. Hän testasi pakon edessä teoriaansa pahimmassa mahdollisessa paikassa, vangittuna natsien keskitysleirissä. Frankl onnistui metodinsa avulla estämään itseään ja lukuisia kanssavankejaan antamasta periksi pahimmallakaan hetkellä.
Komediaryhmä Monty Pythonin elokuvan Monty Python – Elämän tarkoitus (Monty Python’s Meaning of Life, 1983) lopussa kysymykseen elämän tarkoituksesta vastataan: ”No, se ei ole mitään kovin erikoista. Hmm, yritä olla kiva ihmisille, varo syömästä rasvaa, lue hyvä kirja silloin tällöin, kävele hieman, ja yritä elää rauhassa ja sopusoinnussa yhdessä kaikkien uskontojen ja kansojen edustajien kanssa”.
Mestaripelimanni Arvo Myllykangas sanoi asian kaustislaisittain yksinkertaistaen: ”Pääasia ettei ruveta mököttähän”.

Että näin. Eipä tähän ole muuta lisättävää, kuin että tervetuloa hoitoihini, auttavat kuulemaan ja näkemään paremmin omia ajatuksia, kun hengitys kulkee, lihaksia ei kiristä ja mielikin kulkee vapaasti.

Tarkoituksentäyteistä elämää kaikille!

Toivoo Ritva